Tisdag - skola!

"Oxen 20/4 - 21/5

Dagshoroskop - tisdag 29 april

Kreativa idéer kan vara lösningen på segdragna meningskiljakigheter. Men att fantasin går på högvarv innebär också en risk för att du gör dig föreställningar om något som inte stämmer."



Var några dagar sen jag skrev sist, och ävennågra dagar sen jag kom hem. Som jag skrev begav jag mig i lördags klockan 13.00 (svensk tid) från hotellet, med andra ord resan hem började. Var som tur inget som var försenat, skönt det :)
Men det tar tid ändå, jag kom hem till Mölltorp på söndagen klockan 13.30. Då var man ganska mör efter att ha rest i över 24 timmar! Det kändes i kroppen, speciellt i nacken och axlarna. När jag körde hem från tåget fick jag ett sms från Tove om hon fick komma och hälsa på mig nu när jag kommit hem. Om hon fick! Hemskt gärna. Hon kom vid 16.00 ungefär. Och innan hade jag och mamma packat upp allt!!! Snacka om duktiga. Eller jag drogupp det ur resväskan och mamma och pappa fick lägga det någonstans i mittenrummet! Men inte dåligt att packat upp allt redan samma dag som vi kom hem! Så när Tove kom blev det kramkalas och visning av det jag köpt och kort (dock bara en del av bilderna, för jag hade inte alla bilder på USB-minnet). Sen drog vi upp till Karlsborg och överraska Linda och Engel. Vi åkte till kanalen och köpte glass :) Underbart att träffa er igen!

Igår var jag hemma från skolan, jag var jäkligt trött bland annat, mamma var också hemma. Vi drog upp till Karlsborg för jag behövde låna böcker till mitt projektarbete och mamma behövde handla en del(pappa hade inte mycket i kylskåpet). Jag var hos frisören vid 16.00, så nu är det slitna topparna borta från mitt hår! Blev dock ganska kort.
Efter frisören var jag tvungen att träffa Jimmy, Fredrik och Johanna! Var trevligt! :) De fick sina presenter som jag köpt till de tokstolarna. Jimmy och Johanna fick 3 stycken ljusstackar. Och Fredrik fick MASSOR med rökelser och hållare till dom. De blev allt glada för sina presenter!  Johanna: "ÅHHHH TACK EMELIE!!! EN BIL!! DU ÄR BARA FÖR SNÄLL! " Jag hade glömt bilnycklen i påsen (dock hade jag inte bilen dit ner, den stod hemma. men hade glömt plockat ur den efter Karlsborgsresan) så det var ju bara att ge bilen till dom :P


Idag har jag varit i skolan och träffat klasskompisarna igen :) Emma tussen, vi har så roligt i skolan du och jag. Dock fick de sina kort igår/idag, haha. Kunde ju kommit dagen innan man kom hem iaf! Men tänk så mycket glödje ett kort kan sprida! Haha, Emma verkade bli glad vad hon berättade iaf. haha


Nu ropar pappa på mig.

Kanske skriver mer ikväll, vem vet :P

Ha det bra!


Lördag - sista inlägget innan hemresan

Nu har jag varit uppe vid poolen (otroligt fint, det är blommor runt hela poolen och en kanonutsikt!), jag har duschat, packat det sista och ätit lunch. Nu är det bara att vänta på att tiden ska gå. Jag ska även plocka ihop datorn också. Men det gör jag senare. Antar att kanske någon av de andra vill sitta vid den innan. Den tar ju inte så lång tid att packa ihop faktiskt.
Men jag måste säga att jag inte har någon resfeber. Men visst det känns båda bra och dåligt att åka härifrån. Om jag bara hade någon kompis med mig i min egen ålder då kunde jag gärnat sanna dubbelt så länge, utan tvekan!
Men nu ska jag hem och fixa allt med skolan som jag har efter mig, är ju endel :P

Vi åker från hotellet 6.00 pm (14.00 svensk tid). Planet från Phuket går 8.50 pm (15.50 svensk tid). Och sedan går planet från Bangkok 1.00 am (20.00 svensk tid). Är i Stockholm 7.50 svensk tid och är i Skövde vid 12.00
Om allt går den tid det ska vill säga. Hoppas det inte blir försenat! Det är fruktansvärt tråkigt att vänta! Sen när det är mitt i natten kanske inte heller är så roligt.
Förhoppningsvis kommer jag kunna somna på planet, men jag har med svenskahäftet i flyget, vilket är ett fruktansvärt bra sömnmedel!

Hoppas ni har det bra. Håll tummarna att det går bra att flyga. Jag skriver när jag kommit hem till Mölltorp!
Tycker om er!

Lördag - första gången på sista dagen

"Oxen 20/4 - 21/5

Dagshoroskop - lördag 26 april

Efter en hektisk vecka blir lördagen precis så lugn och skön som du själv gör den. Får du chansen att knyta nya kontakter kan det på sikt ge utdelning i yrkeslivet."



Idag är det absolut sista dagen innan vi åker. Vi ska åka från hotellet 18.00, känns knasigt att åka. Inatt stod jag på balkongen och kolla ut mot Karon Beach (centrum), det är otroligt fint när man kan se en stad i mörkret. Alla lampor som är tända, och fiskebåtarna ute på havet.  Mmm, det är jäkligt nice. Känns som man inte tagit vara på tiden som man har varit här, fast det har man ju. Om tiden skulle spolas tillbaka skulle jag nog gjort allt likadant, typ allt i alla fall :P
Fast det är några saker som man ändå skulle ha gjort annorlunda, men allt som allt skulle jag gjort likadant.

Nu sitter jag och stirrar ner på min och mammas resväska som ligger utfällda på golvet, nästintill färdigpackade. Det blir inga problem att få igen dom iaf, problemet ligger i att lyfta resväskorna till flygplatsen och även runt i Stockholm. De väger nog en del faktiskt.

Men nu ska jag upp på taket och bada i poolen. Första gången jag gör det på hela semestern. haha, skamligt att jag inte badat i den tidigare!
Skriver nog mer sen när jag kommer ner, när jag börjar bli lite pirrig inför resan!

Hoppas att just du har det bra!
Adjökens!


Fredag - sista stranddagen

Imorgon börjar vår resa hem till Sverige igen. Att det har gått 1 månad redan, det har gått väldigt snabbt. Fast jag måste säga att det ska bli skönt att komma hem igen. Fast får väl se hur mycket jag hänger med i skolan dock :P
Har ju iaf två prov att skriva, två nationella prov och även projektet. Så är en del jag har att öva.

Jag och Tove har anmält oss till "självsäkra". Det är en gratis kurs som man får göra om man har körkort och är mellan 18-24 år, och det är nog aldrig fel att göra sånt heller. Anmäl er också om du har körkort: http://www.ntf.se/Skaraborg/default.asp?RecID=17644

Idag har vi varit på Nai Harn(strand), det gick stora vågor idag. Det var bra väder. En perfekt sista dag på stranden! Fast när det går stora vågor och man står i sand upp till öronen när man måste dyka under vissa, då försvinner solkrämen fort. Så jag har fått lite färg på armarna och i ansiktet (kan tilläga att färgen är inte brun). Jag ville egentligen till Surin Beach men idag var det bra på Nai Harn också. När vi kom hem prata vi med städerskan och hon fick mina braiga simfötter och hon fick även orkideerna vi har haft på rummet. Hon blev kanonglad :)

Nu ska jag strax in i duschen och sen ska vi börja packa lite smått. Ujuj, jobbigt. Mamma har ju köpt på sig en del. Jag har faktiskt inte köpt allt mycket. Tror bara jag har köpt 5 klädesplagg. Fast jag har köpt lite saker också.
Sen ikväll ska vi ner till centrum och käka mat. Blir nog favoritstället idag :) Frågan är bara vad man ska äta? :O
Blir en drink när jag kommer tillbaka till hotellet också tror jag! Mmm, gott!

Men nu ska jag kila in i duschen!
Hoppas du har det bra!

Onsdag - tror jag

Folk undrar hur jag har gjort sönder kameran. Och det var inte så klantigt faktiskt. Jag tappa den i marken. När vi var på väg ut från fantasea tog jag upp den från fickan och skulle ge den till mamma. Och jag la den i handen på henne och hon greppa tag om den, och då skulle jag ta bort handen och då råka ett finger fastna i snören och då far den i betongen. Okej, lite klantigt kanske man kan säga, men inget ovanligt. Men jag vet inte hur den gått sönder. Den gick inte i bitar utan fokusen är helt borta. Alla bilder blir suddiga. Knasigt!

Just nu sitter jag och dricker drink :) Mmm gott


Jag saknar pappa och fia också
Och dig också... ;)


Onsdag

Tove, linda och Engel första grillkväll snart?
Ni må tro att jag saknar er!!


Onsdag - "hello"

Igår hos skräddaren gick det bara bra. Så nu är klänningen på hotellet ^^ Fick den i en kasse, det var skrynkelfritt tyg så det skulle gå bra att ha den i resväskan. Fast skulle inte förvåna mig om hela klänningen hade massor med skrynkler :P

Det var desperate Housewives nu på starworld, från säsong 1 :) Jag längar tills på söndag så jag kan titta på det nya avsnitten :)

Nu är det inte långt kvar tills jag åker hem. Ska bli skönt att åka hem!

Jag kanske skriver mer ikväll, orkar inte skriva mer just nu :P
Ha det bra!

Gårdagens inlägg

Internet funkade inte igår, men jag skrev i word först så här kommer tisdagens inlägg:

Internet är redigt segt just nu, fick knappt upp "Nytt inlägg"-sidan. Hmm, så jag bestämde mig att skriva i ett word-dokument först och sen när jag kommer hem efter jag har käkat får jag se om det är snabbare så jag kan slänga upp det.

Jag skrev inget igår har jag för mig. Det blev ganska sent igår och jag var trött och även då krånglade internet.


Igår var vi på orkideé-odling (pappa hade tittat ut det så han tyckte att vi skulle dit och ta kort), jäklar vad många orkideér, tror det var 1500 st olika sorter (nej jag räkna inte, det stod på en skylt). Men vi tog lite kort, mormor mest eftersom min kamera är trasig. Efter åkte vi till Nai Harn (strand). På kvällen gick vi ut och käkade nere i centrum som vanligt. Vi åt på stället vi åt första kvällen. Och vi åt även samma maträtt: Chicken satay. Efter det gick vi och lyssna på mormor och morfars kompis som spelar på en bar.




Varsågod, pappa! Det funkade inte att skicka på mejlen




Jag sitter och hör en fluga/mygga/kryp med vingar som flaxar emellanåt. Men jag har inte sett den en enda gång, hmm, jag vill verkligen inte ha mer myggbett nu. Jag har massor med myggbett; på armar, ben, ryggen, magen och brösten. Jag är en ett enda myggbett (okej jag överdriver lite men typ...)


Jag var även hos skräddaren igår. Fast den var lite för lång på ena sidan (vänster för er som är intresserade),men jag ska dit ikväll igen, och tror att vi kan ta den med oss.



Idag har vi varit på stranden (kommer icke ihåg vad den hette). Fast det var jäkligt varm, även om jag ligger i skuggan för det mesta. Vi gick upp till någon resturang för att köpa pizza, väldigt god var den :)



Hoppas ni har det bra

Adjö


Söndag - ett parti golf

Var hos skräddaren igår. Allt var klart på klänningen och det var meningen att jag skulle få ta hem den. Men vi var inte riktigt nöjda. Klänningen var olika lång fram och bak eftersom jag har en rumpa. De hade sytt den precis rak och det säger ju sig självt att det inte blir rakt. Och sen var det en småsak vid brösten också. Men skräddaren ska fixa det och jag ska dit imorgon igen. Får se om den är bra då! Hoppas det! Men tur att jag hade mormor med mig som prata och kollade!

Idag har vi varit på Surin Beach. Det var jätte skönt där idag :) Fast det började regna i 20 minuter, men då gick vi och käka på resturangen ovanför. Jäkla goda nudlar :)

Ikväll ska vi väl inte göra så mycket. Vi ska ne r till centrum och käka, är väl det :P

Jag har lyckas göra sönder min kamera. Så nu kan jag äntligen köpa en ny. Synd bara att den gick sönder när jag är här, kunde väl ha gått sönder hemma istället. Suck, men heter man Emelie lyckas man med allt.

Ha det bra
Farväl

Lördag - glömska

Jag glömde ju att skriva att jag ska till skräddaren ikväll. Och nu är det riktiga tyget påsatt, eller ska det vara iaf. Hoppas hoppas hoppas den är bra!!!

Lördag - FantaSea

Igår var vi på Fantasea, där av att jag inte skrev något inlägg igår. Vi kom dit vid halv sex. Vilket betyder att vi var där tidigt och att man såg allt i ljus ( något mormor, morfar, mamma inte hade gjort förut), så jag passa på att ta kort, det kunde inte pappa göra förra året. Men herregud vilka byggnader, helt otroliga! När jag kommer hem ska jag slägga upp bilder på bloggen på det. Jag blev verkligen imponerad. Jag blir det till och med imponerad av toaletterna, haha. Då kan ni tänka er hur coolt det var i övrigt! Och showen var ju inte lite dålig heller, hehe. De hade en jäkla stor scen. Det var 17 st elefanter ute samtidigt och det fanns gott om utrymme ändå, då kan ni föreställa er!
När jag kom till hotellet prata jag med Linda :) Oj oj, jag ska överta hennes mammas rum och grejer ;D haha Sicka planer vi hade! haha

Idag har vi varit på Surin Beach, den är bra den stranden tycker jag :) Sen beställde jag faktiskt mat där idag (nudlar och kyckling) Mmm, det var gott. Fast blev lite starkt på slutet för kryddan jag hade strött på smällte och den var det smak på. haha

Idag är det exakt en vecka tills vi ska åka hem. Känns ändå skönt att få komma hem till vännerna, pappa och vårat hus! Fast samtidigt är det skönt att vara här, man slipper tänka på vad man måste göra, behöver inte hålla reda på klockan.

Hoppas ni har det bra
Hej

Torsdag - Phuket Town

Det är väldigt svårt medatt hålla reda på vilken veckodag det är när man inte behöver veta det. Såg att jag hade skrivit onsdag imorse :P Men det ska självklart vara torsdag :P

Idag drog vi som sagt till Phuket Town, var där tills kl 15.00 då tog vi en tuktuk hem. Vår "vän" körde oss igen, hehe. Och efter vi hade vilat upp oss efter Phuket Town så drog vi till norra Kata för att kolla runt och käka. Så nu är jag riktigt trött. Jag drack en god drink (cocktail) på resturangen (Golden Rush) Mmm, god :)

Men nu är jag iaf riktigt trött, så jag snart stänga av datorn och lägga mig. Tänderna är rena och bettskenan är på plats redan! Om jag blunda emellanåt som jag skriver skulle jag antadligen somna ganska fort.

Jag sitter och kollar i ett häfte om fantasea, vi ska dit imorgon kväll. Vi blir hämtade vid 17 från hotellet. Innan blir det nog stranden, dock osäker om vilken.

Skriver igen imorgon
Ha det bra

Onsdag - Nyfiken

ONT I RYGGEN!! Och nu ska vi åka in till Phuket Town och vandra omkring där hela dagen.. Mmm, kommer kännas härligt. haha

Vem är den anonyma kommenteraren jag har. Har fått några stycken kommentarer och undrar såklart vem det är :P Show me your name, please :)

Nu måste jag fixa i ordningen mig för Phuket Town.
Skriver mer när jag kommer hem!

Farväl


Onsdag - Glasblåsarens olycksbarn

Om min pappa vore glasblåsare skulle han nog inte vara stolt över mig. Jag gjorde precis sönder ett glas. Vi har nog lyckas göra sönder minst fem stycken på resan. Det är inte dåligt jobbat!

Idag har vi varit på Nai Harn. Vi såg några moln på avstånd som inte såg så roliga ut. Efter några timmar börja det spöregna (då menar jag verkligen spöregna. Det fullkomligt öste ner). Vi stod under parasollerna i ungefär 30 minuter (det gäller ju att underhålla sig själv så jag fyllde flaskor med regnvatten, en 7.5 dl och en 6 dl.) sen gav vi upp och packa ihop grejerna och drog till bilen. Kan säga att jag var jäkligt blöt! Det börja även åska när vi stod under parasolerna glömde jag skriva. Det riktigt gjorde ont i öronen. Jag ska aldrig säga att det bullrar mycket i Sverige. För om det klår det här är det bra jobbat!

Ikväll har vi varit på Red Onion, gott :) Sedan gick vi till spelaren (mormor och morfars kompis). Och nuär jag hemma och sitter i sängen.

Jag har så jäkla ont i ryggen :( Inget vidare. Det är värre än tidigare och det hjälper inte med tabletter. Riktigt tråkigt att jag får det precis här. Men jag hoppas bara det förvinner innan jag åker (vilket det nog kommer att göra), det är nog inte roligt att ha ont i ryggen på flyget.

Imorgon blir det att åka till Phuket Town, vi hann aldrig gå igenom Robinsson, antar att det är detta vi ska göra imorgon där.

Nu skajag sova
Ha det bra!

Tisdag - Samtal till Sverige

Jag pratade med min kära fader alldeles nyss. Jag såg att desperate Housewives började för säsongen idag och det var tvunget att spelas in! Så jag ringde till honom i säkerhetsfall!
Ifall han hade missat mina 4 mejl och 2 sms! Man vet ju aldrig. Det är lika bra att gardera sig!

Pappa undra varför jag hade missat att skriva om "Simons Cabare": så han tyckte att jag skulle inledda det såhär: "Jag missade att skriva om....."

Så jag skriver detta till pappa: Jag missade att skriva om "Simons Cabare" som vi var på i lördags. Vi kom hem sent så jag orkade inte skriva om det när jag kom hem och på söndagen var det vattenkastning som gällde, så det hanns aldrig med riktigt. Showen började i alla fall vid halv 8. Vi kom dit 5 minuter innan det började. Man skulle aldrig kunna tro att det var pojkar. Visst om man vet om att det är killar syns det på vissa, ungefär 3 stycken. Men jag tror inte att de är så seriösa som de andra primadonnerna är ;)
Jag tyckte om dreamgirls inslaget mest! Men vilka kulisser de hade!! Shit pomfritt. Det var helt otroliga. Men i år fick man inte ta några kort och eftersom jag är duktig så tog jag inga heller!
Nu tror jag att jag har fått med mig det jag vill säga om draag showen. Det var roligt :)

Idag har vi varit på en ny strand. Kommer inte ihåg vad den hette dock. Men vi fick leta länge efter den iaf. Den var lite svår att hitta eftersom man var tvungen att åka in på en väg som såg ut som en gångpromenad väg hemma. Men till slut, efter vi frågat om vägen så fanns vi på stranden.
Och ikväll har vi varit på marknaden (men det blir varmt emellan så man orkar knappt va där inne), jag hitta inget fast jag kolla inte direkt heller kan jag säga.
Senvar vi även och käka, idag blev det Chicken Satay. Gott :) Fast denna resturangen slog inte den vi åt på igår.

Undra hur mycket slarvfel det är i detta inlägget. Jag orkar inte läsa igenom det och rätta, för jag är jäkligt trött nu. Värmen tar på en och jag har slutat att sova på eftermiddagarna.

Men nu ska jag i alla fall gå och borta tänderna och lägga mig
Hoppas nu har det lika skönt som jag har det!
Adjökens!


Måndag - beundrare

Ikväll har jag gjort Thailands första vurpa. Vi var påväg att käka och vi gick på en mindre väg. Vi gick mitt i vägen för det brukar aldrig komma bilar på den vägen. Och mitt i vägen helt plötsligt är det ett hår. Så det lyckas jag träffa och ramlar. Eftersom jag är bra lyckas jag vända mig om i fallet och landar på ryggen, så det inte gör ont. Kan även säga att jag börja flabba någongång mitt i fallet. Som tur var fick det inte hål i huden :P

Ikväll har jag även hittat min favorit resturang. Massa gott :E

Nu är detdags att sova
Skriver imorgon
Adjö


Måndag - vattenkastningens dag är förbi

Igår var det nyår här i Thailand. Kallas sokrates festival. I Karon kastar de vatten på allt och alla fram till klockan 18.00 Det var jätte roligt. Men jag kunde inte föreställa mig att det var i den mängden. Jag tog med mig vattenkameran ut, vi får se efter jag har framkallat om det blev några bra bilder. Vore roligt att visa, för det går inte att beskriva med ord. Men jag hade iaf en underbar rolig dag. Men framåt 16 räckte det för oss med att kasta. Men kan lova att man blev förbannad trött i kroppen så vi stanna på hotellet och käka mat på kvällen. Idag har jag ont i ryggen, vet inte om jag vred till den igår, det sitter iaf precis där jag fick ryggskott förra gången :/

Idag har vi varit på stranden, Katanoi tror jag den hette. Men det var jäkligt varmt på stranden idag. Men eftersom jag är med 3 stycken som gillar och sola fick jag härda ut. Fast jag låg i skuggan ;P
Ikväll vet jag inte vart vi ska äta någonstans, men blir antigen "Red Onion" eller "hos pojken".

Nu ska jag kolla igenom lite grejer jag har köpt. Och sedan ska jag försöka att skriva på engelskan.
Ha det bra
Adjö

Lördag - "Simons cabare"

Imorse drog vi till Nai Harn och badade, men innan svängde vi in till elefantridningen eftersom mamma hade tappat mitt kamerafodral igår. Men grabben som skötte vår elefant hade hittat det så vi fick tillbaka det. Mamma och mormor tyckte att han var söt och såg väldigt bra ut idag när han inte hade keps eller jacka på sig. Och vad kan jag säga mer än att de hade jäkligt rätt?

Vi drog hem tidigt idag eftersom vi trodde att det skulle börja regna. Så vi drog innan det bröt ut. Men vem vet, vi kanske hade fel. Det kanske aldrig regna. Men jag tyckte att det var skönt att komma hem tidigare också. Jag är ju inte mycket för att sola. Plus att det var så mycket moln, och då är det ju ingen ide att ligga om det inte är sol. Fast kan erkänna att man somnar skönt i solstolen.
Fast tyvärr var det samma som igår, (medans mamma, mormor och morfar köpte orkideer så var jag kvar i bilen, la mig ner i baksätet, somnade direkt) vakna av att jag snarka. Fast då är det precis innan jag somnar in.

Jag ska snart börja skriva min andra engelskarecention. Jag har skrivit en av två. Men det är ingen jag ser fram emot så jag har skjutit upp det sen vi kom hem från stranden. Usch, kommer bli svårt att skriva en recention till denna boken :/

Mamma berättade för mig att jag hade skrikit och pratat i sömnen så hon vakna utav det inatt. Jag har även lagt en kudde (städerskan lagt in en extra som är hög) i mitten av sängen mellan mamma och mig som jag brukar krama i sömnen(skönt). Iallafall så hade jag kravlat mig upp på den kudden och legat på den. Mamma hade vaknat av att jag hade fötterna på henne och försökt sparka ur henne från sängen.
Jag kommer aldrig få någon kille som vill dela säng med mig. haha

Men imorgon får jag sovmorgon :D Sov så länge jag vill (fast 11 stänger frukosten). Denna sovmorgon förtjänar jag efter att ha gått upp klockan 7.00-7.30 (!!!!). Men då kommer jag säkert inte kunna sova länge ändå. Sängen här är ju inte den skönaste precis. Jag längtar till min säng!

Ikväll ska vi gå på draag show ("Simons cabare") Ska bli roligt. De övriga hade varit på den förra året och tyckt att det var roligt och bra. Så man får hoppas på det bästa! Det börjar iaf klockan 19.30 Sen kommer vi tillbaka vid halv tio. Då blir det mat på hotellets resturang.

Var hos skräddaren igår. Det var fortfarande bara fodret. Men nu skulle han sy på det riktiga tyget. Och eftersom det är nyår så hade skräddaren lite ledigt, så jag skulle komma tillbaka nästa lördag. Men ska bli kul att se hur den blir med det riktiga tyget. Blev inte som det var tänkt först, men denna blir nog också bra ^^

Hoppas ni har det bra
Adjö


Fredag - elefant 2

Då har jag kommit hem från att ha ridit elefant. Det var spännanade, mamma var lite nervös (eller inte så lite) innan vi skulle upp på den. Innan träffa vi apan Charlie. Det var jätte roligt att rida elefant iaf, det var lite kusligt när det gick mycket nerför, man fick hålla i sig ordentligt. Vi fick en syrsa (av två blad) som vår elefantskötare gjorde under turen.






Efter åkte vi runt lite, upp till en svenskby som de har varit förut och kollat på. De funderar på om de ska bo där till hösten.

Ikväll ska jag till skräddaren och prova klänningen igen. Kul :) Vet inte riktigt om det är det riktiga tyget eller om det bara är fodret fortfarande. Får se när jag kommer dit sen.

Imorgon ska vi på "Simons Cabare", det är draag show. Ska bli roligt. Ser jag fram emot.

Malin, jag ursäktar om jag inte skriver så mycket detaljer. Ska försöka bättra mig!
Ha det bra

Fredag - elefant

IHH, dags för att rida elefant! Ska åka precis efter att kameran har laddat över bilderna från kameran.
Skriver efter sen!


torsdag - pudding

Har precis kommit hem från stranden idag, det blir en "djungelstrand" den var fin och mysig. Sen var det ett plus att det var en rejält snygg kille där också. Han skulle man gärna ta hem ;P

Ikväll kanske vi ska gå till Kata, vilket jag inte har lust med eftersom det är en bra jävla bit dit, hoppas det blir regn!

Jag sitter och spelar på musik på datorn och varje gång morfar går förbi suckar han och tittar på mig som jag är hopplös. Han tycker inte om den musiken jag lyssnar på. Fast han tycker ju iofs bara om lugna svenska låtar. Dansband och Elvis funkar också. Det är inte direkt något jag lyssnar på.

Nu ska jag gå och vila mig lite
Ha det bra

onsdag - igen

Nu har jag kommit hem, känns som jag är kokhet. Backen upp till hotellet är inte att leka med precis, görjobbig. Suck.

Har iaf varit hos skräddaren. Trodde att det var en tjej som sydde men icke det var en kille. Jag hade nämligen sett en annan sömerska som varit där. Trodde jag fick samma. Men det var fodret jag skulle testa idag. Men fodret såg bra ut ^^ Hos skräddaren fick man gratis våfflor om man ville. Ägaren(norsk) stod ute på gatan och fixa till dom. hehe

Kan säga att annanasen här nere är förbannad god.

Nu är jag jäkligt trött, godnatt
ha det bra

Onsdag - upp till bevis

Har precis kommit hem från stranden. Duschen när man kommer hem är otroligt härligt. Att få bort allt saltvatten är inte helt fel.

Jag har redan märkt att man vänjer dig vid värmen. Om det är lite "kyligare" så fryser man. Men det är klart att om man är i 38 grader värme i skuggan och sen när det blir 26 grader är det ju inte så konstigt faktiskt.

Idag på stranden våga jag lägga mig i solen och steka lite. Och visst det tog allt jäkligt bra, Är lite röd ovanför brösten. Men annars är det inte så rött.

Ikväll är det dags för balklänningsprovning! Spännande.

Skriver mer sen
Ha det bra

Pappa, hitta du boken föresten? Du får åka in med den och betala av förseningsavgiften. Tack :)
Och föresten, har jag fått schemat för sommaren?

Tisdag - vädrets makter sätter stopp

Idag är inte vädret på topp kan man säga, det spöregnar. Jag såg fram emot denna dag, vi skulle till stranden som det är massa fiskar och jag och morfar skulle snorkla, sen i eftermiddag skulle Tokta och Renok komma och hälsa på. Men vädrets makter ville inte stranden idag.
Men när det väl har slutat att regna ska vi nog till "fesival" (ett köpcenter). Så det blir nog bra till slut.

Igår var jag hos skrädaren. Inte samma som förut, jag gick in hos en annanskräddare och tur var det för det var 2300 kr billigare. Inte konstigt att de första tjöta på oss som fasen på att skriva på ett papper (för att vi inte ska gå till en annan skrädare).
Men igår tog jag mått och imorgon kväll ska jag gå dit för första provningen. Spännande! Hoppas att den kommer bli bra! Klänningen kommer iaf att kosta 6000 bath (1200kr) totalt.

Detta räcker för stunden, kanske skriver merikväll.
Ha det bra


Lördag - övertalningsdagen

Idag har vi varit på stranden, det gick stora vågor emellanåt. Hamna under en gång och virvla omkring. Vågorna är starka iaf. Vi låg brevid fyra stycken italienare, vad de tjöta, haha. Jag hade inte med mig kameran idag, var lite synd för det var en kille som sprang omkring i brottardräkt på stranden. Invigde mina nya tofflor idag. Jag var tvungen att köpa nya. För de andra som jag köpt krympte när de låg i solen i torsdags, haha. Men jag fick åka hem i på tok för små skor. De krympte två stolekar, för de var lagom till mormor, haha. Knasigt!

Pratar med Linda på msn nu. Hon, Tove och Engel har varit och fikat :) Vill med! Men vi får ta årets första grillkväll när jag kommer hem tycker jag! :D

Igår blev jag lite irriterad. Var inne hos skräddaren. Kolla på tyg, jag väljer mellan två och jag vet inte vilket jag vill ha. Men de fattar inte det och de tjatar järnet. Jag blev så trött på de. För de vill bara att vi ska skriva på ett papper så att vi inte går till en anna skräddare. Suck, jag tappar lusten totalt för balklänning. Men men, jag får väl gå dit imorgon eller om jag tar en ny skräddare. haha.

Jag stack ner till lobbyn förut till datorn för att gå in på bilddagboken som inte funkar på datorn i rummet. Det var iaf en hel del som laddat upp bilder. Närmare bestämt 30 st. haha. Som ni förstår hann jag int att kolla alla. Jag tror att jag kolla 7 st eller nått. Jag upptäckte att det står hur många bilder varje person laddat upp också, bra funktion! Det var iaf Sofia Tidqvist som ledde, hon hade lagt upp 220 bilder. Hennes kolla jag inte igenom. kände att det skulla ta jäkligt lång tid.

Nu är det inte långt kvar tills de är nyår här = vattenfestivalen. Det ser jag fram emot :D



Utsikten från hotellrummet



Hoppas ni har det bra
Hej då

Phuket Town

Idag har vi varit i Phuket Town, kom precis hem. Klockan är ungefär 16.50 här. Vi åkte tuk-tuk hem, 2.5 mil ungefär det kosta 60 kr för 4 personer. Det var jäkligt billigt. Men vi fick det billigare för vi blev kompis med chaffören under dagen. Jag har köpt lite roliga saker här iaf :)
Nu är jag förbannat trött, ska duscha av mig och lägga mig och sova en stund. Sen ska vi ner till skräddaren och kolla på tyg igen. Och käka. Sen blir det sängen för lilla Emelie. Så jag kan vakna någolunda pigg imorgon.

Orkarinte skriva mer
Hoppas ni har det bra!

Onsdag

Ännu en dag har gått. Nu är det 25 dagar tills jag återvänder till Sverige. Imorgon har det gått en vecka.
Idag har vi varit på Nai Horn, det är en fin stand. På vägen dit stannade vi till vid en elefantridning, vi bestämde att vi skulle ta en tur på 60 minuter någon dag. Då kom man upp till en utsiktspunkt tydligen, om ajg fattade rätt. Kostar 200 kr för 60 minuter. Det är gött. Fast det börja regna som sjuttan när vi precis skulle dra hem från stranden, men vi kom ingenstans så vi fick stå uinder parasolen ett bra jäkla tag. Jag tyckte att vi skulle dra till bilden igen, för parasolerna skulle ju snart läcka igenom. Men de tyckte ju inte de gamla så jag fick stå kvar och vänta ändå, hmfp!

Och nu har jag precis kommit hem från att ha käkat. Sen när vi satt och käka såg vi hur det börja blixtra längre bort. så vi snabba oss på. Det är ju en bra bit till hotellet så vi trodde nästan att vi inte skulle hinna. Men jag och mormor tog täten. Och vi hann hem. Sitter och tittar ut mot balkongen nu, det blixrar hela tiden och de lyser riktigt upp hela himmlen. Innan vi gick in på resurangen svängde vi in hos en skräddare. Vi kolla på lite tyger och lite modeller. Skulle komma tillbaka imorgon för att titta på ett stort tygstycke. Vi får väl se om det finns något bra.

Internet och datorn krånglar lite, så ni vet om jag inte skriver något nån dag. Men nu verka det visst vilja fungera igen :)

Igår gick jag tyvärr och la mig tidigt i sängen. Synd det för jag missa när morfar gick rakt in i glasdörren vid balkongen. Mormor hade stängt den när hon gick ut till de andra igen, de tänkte inte morfar på så han gick rakt in. Det lät så högt att jag hörde det. haha. Det hade jag gärna velat se! Skadeglädjen är på topp!


 
Han låg brevid oss på stranden igår. Snygg hatt, eller hur? ;D



Det var nog allt för idag. Om ni vill veta nått är det bara att slänga en kommentar ;)
Adjö!


Bilder

 Planet vi skulle åka med

Tisdag

Jag har äntligen kommit in på bloggen igen, det har varit lite trassel med att logga in. Men nu verka det fungera :)
Men bilddagboken fugerar dock inte än.

Jag kom precis hem från stranden och ska snart in i duschen, så fort de andra har duschat klart. Jag har sagt att jag kan duscha sist eftersom jag tar längst tid. Idag har det varit kanonväder. Gick stora vågor idag, det var skitskoj!! Det var ungefär 31 grader i vattnet.

Så nu ska vi va på hotellrummet ett tag och sen ska vi ut och käka. Det är god mat ska ni veta :)

Nu är duschen ledig. Jag skriver säkert mer ikväll. Annars kanske jag lägger upp bilder om det vill.
Ha det bra


RSS 2.0