Måndag - härligt

Nu är min dag snart över enligt planeringen. Måste säga att jag trivs väldigt bra med planeringen än så länge. Jag låg i sängen 22,39 och gick upp kl 8.00 idag. Börja plugga kl 9.00 ALLT ENLIGT PLANERNA! Jag blev tyyyyp klar med steg 2, bara lite kvar. Men kom på att jag var tvungen att kolla upp lite till redovisningen inom tvärgruppen imorgon, så det tog tiden. Men kommer bli klart imorgon iaf. Ska sitta kvar i biblioteket imorgon efter och plugga. Därefter ska jag köra en toyota till jobbet imorgon, så två timmar jobb till mig för det! :) Och på torsdag ska jag åka in med bilen, två timmar ytterligare, härligt! Dock ska jag kolla på idolresulatatet som är 22.40 men efter det stängs TVn av direkt!

Efter pluggandet idag har jag varit på promenad med Linda, härligt. Vi begav oss senare till henne för att kolla idol. Precis när jag kommit hem så började det regna, jäkla tur. Inget vidare att gå i regn!

Fick lite bilder av Tove när jag var hos henne igår. Laddar upp några.

Eller nej, jag hinner inte. Tiden räcker inte. Jag gör det imorgon, attans! Men har man planering så har man!!

Åh, mycket premiärer nu också på gång. Desperate Housewives, Grey's anatomy, Gossipgirl, okyldig dömd.
Kommit på att jag följer jäkligt många serier: Desperate Housewives, Grey's anatomy, Gossipgirl, Privileged, one three hill, true blood, idol (om man nu kan säga serie på det, gör dock inget om jag missar), Samantha, oskyldigt dömd. Thats it! Duger gott och väl. AH SÄNGEN!!

söndag

Gjort planering för varje dag. Nu har jag fasta sovtider
Läggdags vardag: 22,30
Läggdags helg: valfritt
uppstigning vardag: 8.00
uppstignin helg: 9.30

Har planer på att ändra väckningssignal också till "Miss Li - Good Morning". Finns på spotify. Om en minut ska jag bege mig till sängen. Så dags att säga adjö till mina dåliga oregelbunda vanor!
Skriver mer imorgon, när min planering har godkänt paus/fritid

KORTDAGS - spelkväll

Dags för spelkväll med dopning genom dricka! Fredrik försöker även

dopa amuletterna?

Linda och jag

Tyvärr hade Linda mens

Linda och jag igen

Dopningen hade bieffekter på oss alla

Går bra det här..

Tove och Linda kontrollerar brösten... på varandra.

 


fredag - sittning ikväll

Ohh, lön idag. Mina miljoner från 1974 bara ökar (eftersom jag skulle satt in de i aktier också då)... Super fun!

torsdag - drömmer sig bort

Jag har bloglovin, men det är hemskt. I förrgår hade jag 140 st inlägg att läsa igenom eftersom jag inte suttit där på några dagar. Och i förrgår kväll bestämde jag mig för att LÄSA alla dessa. Blev ganska sent kan man säga. Och idag när jag loggar in är det 102 nya inlägg, helskotta vad de bloggar. Jag är lite avundsjuk, jag hinner aldrig eller vet inte vad jag ska skriva. Men de verkar aldrig ha någora problem med det. Händer det så lite i mitt liv? Just nu är det ju faktiskt bara plugg och det är ju inte roligt att skriva om hela tiden.

Åh vad jag hade velat leva 1974 och satsat massa aktier då. H&M aktien har nämligen sedan dess gått upp 425 000% De som satsade 10 000 kr 1974 har idag över 42 miljoner kronor (aftonbladet). Om jag satte in alla mina besparingar som jag har nu skulle jag ha  5628 miljoner kronor (orkar inte tänka på miljarder, haha). Vore ju inte helt fel! För då skulle jag kunna säga "IKEA? Vad är det?" då skulle inte IKEA duga till mina takvåningar i Stockholm, Göteborg, London och framför allt inte husen i Sverige(då snackar vi bland annat skärgården), Thailand och några andra länder! Näru, då skulle det vara annat!

Men nu när man inte har 5628 miljoner kronor behöver man plugga för attsenare kunna få ett jobb så man får pengar. Men imorgon blir det nollesittning, ser fram emot!!

Söndag - typiska söndag

Imorse tänkte jag att "jag orkar inte duscha, ska ändå bara plugga idag".
Det ringde på dörren vid halv 5 tiden, Jonas och Fia. Jag förklara varför jag var så sunkig. Och sen när vi står på altandörren så kommer 3 st som jag inte träffat på länge. Såklart, här står jag "miss sunk", jäkla roligt. haha. Pinsamt, haha. Såklart att det kommer massa folk såfort man är sunkig, haha. Attans.

Så nu när alla har gått så är det jag som ställer mig i duschen, vill ju inte riskera något mer besök som sunkig, see ya!

Tävling


Jag är med på en tävling på Breezy blogg, var med ni också!





lördag - underbara lördag (Tove har bidragit till denna bra lördag)

Igårkväll blev det räkor, fick med mig pappa(som varit i Stockholm hela veckan på utbildning) och Jonas (som ville äta räkor). Jo mycket riktigt han åkte hem till Mölltorp bara för det. Prata med honom i telefonen i torsdag, denna konversation utspelar sig:
J: Ska ni äta räkor imorgon?
E: jag vet inte
J: Fråga mamma då?
E: Vaddå da, ska du komma hem då eler?
J: Ja jag är sugen på räkor, haha
E: Mamma ska vi äta räkor imorgon?
M: Jag vet inte, kanske.
Jag upprepar vad mamma har sagt
J: Okej, men kan inte du höra av dig imorgon när ni vet?
haha, ja jisses

Vid 12-tiden idag så plinga det på dörren en jäkla massa. Då var det mormor och morfar som hade bestämt sig för att göra ett besök. De hade hämtat min dator i Mariestad, så fick den redan idag. Morfar sa ju till mig at han skulle hämta den på måndag, jag blev överraskad :) Efter maten idag (som jag lagat) blev mamma och pappa lite putta på varandra, klommer inte ihåg varför. Så mamma beslöt sig för att låsa mig och pappa utomhus, väldigt roligt. Iaf satte sig mamma tillrätta i soffan. Jag börja knacka på rutan:

P: AKTA RUTAN, du slår sönder den. Kommer hon eller?
E: nej hon sitter kvar i soffan.
P: men va fan. ÖPPNA NU EVA!!!
Mamma sitter kvar i soffan
P: OM INTE DU ÖPPNAR SLÅR JAG IN RUTAN
Pappa går iväg med bestämda kliv mot altandörren. Bankar två gånger sen hörs en krasch.
P: Öhh, oj. Det gjorde jag visst.

haha, snacka om att jag blev förvånad och likaså pappa. Han tog nämligen inte i så hårt. Så han fick stå och tejpa och grejer här förut. Men det blev fart på mamma ur soffan iaf, haha.

Nej, vi är inte normala.

fredag- äntligen

Min första inlämning på högskolan gick igenom. Härligt att slippa komplettera :)
Score!

Torsdag - penna i munnen

Igår när jag pluggade satt mamma mitt emot mig och tittade på mig.
M(mamma): Usch, jag längtar inte tillbaka.
J(jag): Förstår jag.
M: Jag har inte kunnat läsa en enda bok sen jag tog examen och det var många år sen.. eller jo en!
J: Va? Du menar väl vanliga böcker?
M: Ja, och jag läste mycket förut.
Kändes väldigt uppmuntrande, haha.

Har planerat lite dåligt. Hade ganska mycket att läsa, och tänkte börjat förra veckan, men då var det några dagar jag inte orkade göra nånting utan bara tyckte synd om mig själv, jäkla hormoner. Men tänkte att jag tar tag i det på måndag.
Hade föreläsning på fm och grupparbete till kl 14 i måndags. Sedan satt jag kvar eftersom jag skulle hämta bilen på ford. Men sen ringer mamma och säger att jag kan åka hem för de hade inte fått alla delar, kunde hämta den dagen efter(tisdag). Så kl 18 kom jag hem.

På tisdag skulle jag gör ett nytt försök att plugga efter föreläsningen på fm. Skulle dock hämta bilen också. Gick upp till Jonas och Fia, där jag tänkte läsa. Men eftersom de tydligen skulle till Jönköping så körde de ner mig till mormor och morfar på vägen. Så satt och prata med mormor och morfar. Vi ringde till Ford vid 14 och fråga om bilen var klar. "Nej inte än, men den är klar kl 16!" Okej. Gick upp till Ford vid 16 och när jag kommer dit säger de att det inte är klar och att jag kan hämta den på onsdag istället. Han märkte nog att jag blev bitter för jag böjde huvudet bakåt och suckade
F(ford): Jag ber som hemskt mycket om ursäkt.
J: MMM
F: Det har strulat.
J: Men ringde ju och då sa ni att den skulle vara klar nu..
F: Ja, men jag kan inte så för vad hon sagt: Hon skulle inte ha.... bla bla bla
J: Jaha, men när blir den klar då?
F: Imorgon vid frukost borde den vara klar. Jag ber som helst mycket om ursäkt..
J: jaha, då får jag väl åka hit imorgon IGEN då
F: Ja, men kommer du hem idag då?
Och så vidare. Jag var sur. Bussen kom bara till Tibro. Mamma hämta mig. Jag kom hem vid 18 även denna dag. Sa jag att jag var sur? Meeeen, vi fick iaf 15% och på torsdagen fick han följa med mig hem.

Så igår och idag har jag lääääääst och läääääst efter föreläsningarna. Suck, haha.

"Kalasgott" har tävling!

Underbar tävling som man väljer priset själv på hemsidan: www.lyckasmedmat.se
Klicka på den länken och tävla du med :)

Själv tyckte jag att en "bak och stekplatta" skulle vara lyxigt att ha till grillen nästa sommar(kan även användas på spisen och i ugnen också) för att baka bröd, grilla och pizza. Och sen vore det perfekt med en "rund springform" när man ska ta med och bjuda på fika :)

Var med i tävlingen du också!

Fredag - kjdka

Jag är lite irriterad just nu, hittar inte min jäkla kamera. Varit borta i några dagar. Jag är helt omöjlig! Tror att matfestivalen är senaste gången som jag hade den, men minne som en guldfisk. Säkert lagt den på "ett bra ställe". Spyr på mig själv snart.

Ska snart se till att beställa kurslitteratur, måste göra det snart, så jag får de nästa vecka.

Kom precis på att jag hade faktiskt min kamera dagen efter matfestivalen, jag tog kort på olympiaden. Men sen då?

Jag hatar förkortningar. Jag är negativ idag märker jag. Måste vara vädret!



Nä positivt ska det vara!! Jag är festsugen :) Men inget på gång vid festplanerna. Eller på onsdag ska de i våra klasser som är sugna ut på lite "lära känna", drar nog med iaf. Kanske jag kan sova över hos mormor och morfar. Funderar på när de ska komma hem igen, är det hemma då tro? De har ju stängt av värmen, så vattnet är kallt. Brr! Bilen ska hämtas på måndag igen, ett rör till växellådan som läckte, låter billigt.
Idag ska jag ta en promenad med Lindagumman Och sen ikväll blir det goda räkor :) :) :)


Jag vill hitta på något idag!

torsdag

En berusad pappa kommer hem efter en kräftskiva på jobbet. Han står och pratar med mig.
Jag: Har du haft det trevligt då?"
P: Jo det var trevligt att någon hittar på nått!
J: Var kräftorna goda eller?
P: Jo, när andra hade ätit klart åt jag upp resten som var kvar, hihi
J: haha, jasså? Hur mycket åt du då?
P: Njaaaa det vet jag inte
J: Hur mycket hade ni från början då?
P: 10 kg på 16 pers
J: aha okej, hehe. Du är berusad iaf
P: Ja, det bjöds ju... på whiskey och konjak
J: Okej
P: Jag passa på att ta varje gång de bjöds.
J: haha okej

Sen gick han iväg. Sen titta jag om han hade gått och lagt sig, men mamma låg själv i sängen. Ingen pappa vid datorn eller soffan. Gick jag ut på altanen och där ligger han och sover i en stol, haha. Jag säger då det. Men inte gick han in inte, han "ventilerar".

Gick ut med ett glas vatten till honom, för han ska ju trots allt till jobbet imorgon ;)

Onsdag - Jag har tappat suget på att blogga, men den lever lite iaf ^^

Jaha, då har vi en bil i faniljen numera. Det är något som är fel på den. Antagligen oljeläckage och nått med växellådan. Skitbil! Lämna in den efter jag varit i skolan. Och utanför är det en busskur. Hade diskussioner om ettorna stanna där. Kom fram till att de gjorde de eftersom det var busskur. Ack så fel vi hade, den åkte förbi.


Kolla på Idol förut, måste nämna det färgade skägget, ålderskris? Men juryn är rolig iaf :D


Vår altan är föresten klar nu. Längtar tills våren så jag får göra iordning "min" hörna. Den bestämmer jag över, dock är mammas och pappas klor vässade och de tvekar inte att sätta dom i ryggen om de inte håller med mig att "det vore väl snyggt?!" :P

Emma Kling och jag har pratat om en spelkväll snart. När och vilka är på? :) Och jag längtar även efter en krogrunda med ett ordentligt gäng!

Ondag - reflektionsarbete

Professionalitet och lärarkompetens

Vad är professionalitet och lärarkompetens? Min första tanke var att det är samma sak men efter lite grubblande kom jag fram till att så inte är fallet. Jag anser att lärarkompetens betyder att du har kunskap och att du har behörigheten för att vara lärare. Du vet till exempel att H2O är term för vatten. Men hur ska du förmedla och förklara detta för eleverna? Det räcker knappast med att säga ”H2O är vatten”, utan det måste förklaras för att eleverna ska förstå och att det ska få en innebörd. Det hjälper inte att en lärare kan alla kemiska formler, personen måste veta hur man lär ut kunskaperna till eleverna, det är där professionaliteten kommer in i bilden. Lärarkompetens och professionalitet går hand i hand. Du klarar dig inte i läraryrket om du saknar den ena utav dem. Ett exempel är när jag gick på högstadiet. Jag hade en manlig lärare i kemi, ett ämne jag inte visste något om. Under en lektion skrev han upp mycket viktiga kemiska formler som vi var tvungna att kunna inför ett prov, han skrev långa formler med upphöjda och nersänkta siffror. Alla satt som frågetecken vid bänkarna, någon frågade vad allt betydde varav läraren suckar och förklarar att han inte kommer fråga vad det betyder utan vi behöver bara lära oss det utantill. Dagen innan provet satt jag och nötte in alla formerna men hade ingen aning om vad det betydde. Vad har jag för nytta av det? Läraren hade formell kompetens men han saknade förmågan hur han skulle lära ut till oss. För honom var vi kanske några boxar att fylla med information så vi skulle klara hans prov( Linnér, B & Westerberg, B. (2001). Sid 27). Men kan man verkligen säga att han har lärarkompetens då? Är kompetens bara kunskap? Helst skulle jag vilja dela upp lärarkompetens i två delar: teoretiskt och praktiskt. Den verksamhetsförlagda utbildningen är en viktig del av lärarutbildningen som visar att man har förmågan att tillämpa och använda de olika metoder för utlärning som man lärt sig under utbildningen.

Vid vårat gruppseminarium, 090902, hade vi delade meningar om när man ”får” professionalitet, en ansåg när man fick examen, andra ansåg det kommer med tiden när man lär ut till eleverna. Jag tror att det är väldigt individuellt samt beroende på vem man frågar. Tror att det tar i alla fall några år innan man ens kan börja tänka på professionalitet. Men vad är då professionalitet? Jag smakar på uttrycket ”hon är professionell”. Vad menas när jag säger det? Hon är erfaren, kunnig, inspirerande, engagerad och rättvis. Att hon har kunskap att tillämpa och använda de olika utbildningsmetoder som passar bäst för hela gruppen och enskild elev vid varje aktuellt tillfälle. Men betydelsen ändras direkt om jag tänker på ett annat yrke än lärare. Men oavsett yrke är det mycket mer än att bara ha kompetens. Men samtidigt måste man ha kompetens för att kunna vara professionell. Är lärarkompetens innehållet i ens högerficka och med hjälp av handen, som symboliserar professionalitet, får du äran att ta fram och presentera innehållet?


onsdag - Gratulerar

Idag hälsar vi min bror GRATTIS PÅ 22-ÅRSDAGEN!
Mamma bad mig göra ett kort, det blev såhär.



onsdag.

Nu var det en vecka sen jag uppdatera, inte ofta länge. Har haft fullt upp. En vecka på kusten och en i högskolan, men nu kommer jag vara hemma lite mer eftersom introt är över. Men på fredag blir det nog kåren om vi får tag i gästleg på iaf en person till, jag kan ju bara ta med 2 st gäster, men det löser sig nog förhoppningsvis :)

Idag ska jag in till skolan för att ha gruppseminarie, vi ska diskutera bland annat professionalitet och lärarkompetens, får se hur det kommer gå :P Sen när jag kommer hem ska jag skriva ett inlämningsbös till fredag, dock bara på en sida.
Ska käka lite innan jag drar till bussen, gick upp för en kvart sen. Blir fotografering idag under seminariet, så lärarna vet vilka vi är.

Men nu måste jag fixa mat, ska dra om en halvtimme.

RSS 2.0