Öhhh

Börja ju på en ny praktikplats igår, dagis (1-3 år). Herregud, jag är helt slut!! Har kommit hem med bultande huvud, trött i kroppen och bara slängt mig på sängen och somnat på direkten. Det blir nog en lärare av mig trots allt, trivdes mycket bättre där. Fast kan ju säga att det är otroligt mysigt att sitta med barn som är 1 år i knät.
Jag skulle säkert kunna lägga mig nu och sova tills att klockan ringer imorgon.
Alla barnen är förkylda, så de hostar, nyser och snorar i ett. Och nu känner jag att halsvärk kan helt klart identifieras och början till täppt näsa har infunnit sig också. Uh, vill inte bli förkyld igen!

Varje gång jag kommer hem ser jag tavlan och tänker att jag ska fortsätta på den, men för att sedan övergå till ett jag orkar inte och sängen blir attackerad istället. Men nu har jag satt upp ett mål: den måste vara klar innan jag åker till Thailand! Nu är det bara se till att det blir så!

Jag funderar på om jag ska läsa min bok, knappt lovlig. Har ju bara kommit till sidan 12. "Linn var klädd i strechjeans, bomberjacka och kängor" När var denna skriven igen? 1996, det var då de var det på modet. Kommer faktisk ihåg när folk gick omkring i det och var "coola", kommer ni ihåg?


Nu ska jag återgå till mitt flitiga tv-tittande.

Hej!


The Man Who Sold The World

Usch, idag har jag extremt tråkigt. Har inget att göra. Eller jag har saker som jag bör göra. Men jag har inget att göra som jag vill, hehe.
Linda är i Borås, Engel är i Varberg, Tove är med Oscar, Jimmy håller på att packa osv.  Så nu sitter jag här, ensam och övergiven. Suck, pappa går mig på nerverna idag också.
Jag har lyssnat på 70-tals musik hela dagen, visst verkar jag ha roligt?

Jag hade nog världens mest knäppaste dröm i natt. Den var så knäpp att jag inte ens kommer att berätta vad som hände. haha.

Kom nog på hur min skräckscen som vi ska skriva i svenskan ska handla om. Gäller bara att börja, den ska ju vara klar på torsdag.

I fredags var det Kåren som gällde. Var djungeltema, några som var utklädda, fanns bla en baloo. Jag kolla på "Juno" igårkväll, den var lite smårolig. Inte fel på den. Ikväll ska jag tvinga mamma och pappa ha en filmkväll! Antadligen kommer de somna lika fort som vanligt.
Städa även mitt rum lite igår, men det var ju såklart ingen som märkte, så de har hållt på att tjata att jag ska städa mitt rum hela dagen idag. Väldigt upplyftande!!

Adjö!

Fredag

Mår bättre idag. Så det blir utgång idag, på kåren. Blir säkert roligt. Det är djungeltema där idag.
Drar till Skövde när jag har duschat och sånt. Bilen in, gött att slippa kolla på dåliga busstider. Sen lämnas bilen kvar i Skövde, nattbussen hem för min del. Härligt. Slipper jag lämna in den på besiktningen på måndag, det jobbet utför Jonas!

Fick min lönerapport för i julas idag, 7080 kr är ju inte fel att få extra, plus att jag får 1200 för att jag är kontaktperson också. Jag kommer bli rik inom en snar framtid! Yes, tänk när jag inte går i skolan och kan jobba massor. Låter inte fel ;)

Fick tillbaka min debattartikel i svenskan idag. Gillar inte min lärare. Fick G+, jag skulle ha fått mycket mer tyckte jag ;)
Jag hade fått fel på: "Pojkarnas kläder är oftast mörka och anpassade för att de ska kunna röra sig i dem." Gissa vad jag hade fått fel på? Nej fel! Jag hade fått fel för kläder, vad fan ska man skriva istället? Har ju inte så mycket alternativ än kläder?  Innehållet var perfekt och jättebra fast språket drog ner lite på betyget. Haha, inte så lite heller eller? Sen prata hon på om Thailand och att jag förhoppningsvis fick med mig häftet inför nationella som man ska arbeta med innan provet.

Vi hade även en diskussion med en av våra lärare om vilka som är "invandrare". Men hon blev sur när man inte tyckte som henne. Sen avbröt hon hela tiden. Nej tack, då kvittar det att diskutera.


Ska dra till duschen nu, hej!


Sjuk :/

Gick hem tidigare idag från skolan. Hade inte tänkt gå först överhuvudtaget. Men jag pallra mig upp och iväg till skolan. Jag åkte hem efter historian. Och idag har jag lagat mat, kollat på film och sovit. Men inte fasen har det blivit något bättre. Fortfarande ont i halsen och hostar. Funderar på om jag ska gå iväg och börja måla det gula på tavlan, måste ju fortsätta på den så att jag får klart den nångång.

Igår var sista dagen på praktiken i Mölltorpsskolan. Kommer sakna knattarna. Så nästa vecka blir det att börja på dagis istället, Möllan. Träffa Johanna igår också precis när jag skulle dra hem, hon sa att hon ska jobba lite på Möllan, så kanske får jobba lite med henne med de unga deltagarna också :)
Var även med Tove igår. Vi var låg i stora rummet nästintill hela dagen, i var sin soffa med dunntäcke. Vi börja med att kolla på film (darling), efter det var vi båda ganska borta så vi satte på en kanal på tvn men somna båda två lika fort. Sen vakna vi lagom till att handbollen börja.

Fick även veta just nu att min grupp vann engelska-tävlingen förra veckan på quiz. Fan va bra, ser man ju klart och tydligt vilka som är mest allmänbildande ;)

Nu orkar jag inte skriva mer.
Hej


Klockan är 21,09

Jaha, då var det dags för mitt andra inlägg för dagen som jag sa förut att jag skulle skriva, hehe. Det dök precis upp i mitt huvud vad fasen jag skulle skriva men jag babblar väl något onödigt vetande om mig ;)

Jag kan ju ta upp vad jag vet som händer i veckan, kan dock tillägga att det inte är mycket inplanerat
Tisdag - Praktik. Och en tripp till skövde med mig själv. Jonas ville att jag skulle göra honom sällskap och handla. Fast han ville egentligen nog bara ha skjus ;) Sen på kvällen har jag och Linda bestämt att det blir promenad :P
Onsdag - Sista praktikdagen på Mölltorpsskolan :( Jag skulle lätt kunna vara där i ytterligare 8 veckor.  Efter det ska jag vara med Tove. Vi ska ha bröllop, "I do!"
Det är väl så långt som jag har planerat. Ska även jobba någon dag också.

Mamma vill att jag ska lämna in bilen på besiktningen nästa måndag. Men jag vet inte, för jag har min första praktikdag på dagiset just den dan. Pinsamt att be om att få gå tidigare första dagen. Och sen för att det är ju så jobbigt. Ja, jag är lat!

Idag har jag varit jätte trött hela dagen. Jag sov inte alls mycket i natt. Jag kunde inte somna förens klockan var 3. Och vakna igen vid 6. Och under de timmarna så drömde jag som vanligt väldigt mycket. Först drömde jag att jag var och bada med tre kompisar. Och det blev något missförstånd så att jag inte kom upp onvanför ytan utan det blev svart (antar att det skulle vara medvetslös). Sen när jag återfår drömmen så går jag kring i mölltorpsskolan med en bruten höger arm. Men jag kom aldrig till sjukhuset utan jag gick runt och höll upp min arm hela dagen. (haha) Och jag minns även att jag var så orolig inför Thailand eftersom jag antadligen skulle få gips och det skulle ju bli så fult med solbrännan.
Sen när jag vakna upp kände jag på mina armar och jag hade ont i höger arm (precis där jag hade brutit armen. Jag funderar på hur det blir att man har ont när man vaknar, om man har det i drömmen. För en gång när jag blev skjuten(låret) i sömnen, vakna jag av när skottet träffade benet. Antadligen för att jag hade skitont just precis där jag blivit skjuten, jag höll med båda händerna över låret och när jag återfick mitt medvetande och lugnat ner mig (jag hade ju trots allt blivit skjuten!) kontrollera jag om det verkligen var en dröm eller inte, (hahaha). Men det måste ju vara något med muskelsammandragningar eller något med nerverna. Jaja, det är väldigt konstigt. Och jag antar att jag bara svamlat runt nu och att ingen kommer förstå vad jag skrivit. Ungefär som när jag börja prata om att lampljuset försämrades när jag koncentrera mig på tvn med Jonas, Karl och Fia.

Nää, nu tror jag att jag ska kolla på en film. Det blir invincible idag tror jag.
http://www.filmtipset.se/film/invincible/44883.html där kan ni läsa om den ;)
Jag har även fixat mina filmer idag! Jag kan faktiskt vara riktigt duktig ibland :)


"Nu är det dags att säga hej då!
Nu är det dags att säga adjö
Nu är det dags att säga good bye
Nu är det dags för alla att gå
HEJ DÅ!"

Dåligt minne

Glömde skriva med en sak som hände i söndags när jag kom hem.

Pappa: "Höhö, du har inga sugmärken på halsen eller?"
Och pappa kommer in och kollar på halsen.
P: "Eva, du hade fel!!"
M: " Okej, vad bra!"
Sen kom mamma och berätta varför pappa hade kollat. Hon hade nämligen drömt på natten att jag kom hem med hela halsen full med sugmärken och hon var väldigt noga med att berätta att hela halsen var täckt och var helt blåsvart ungefär. Så vi var tvugna att åka och köpa en polotröja så att jag inte skulle skrämma ihäl barnen på praktikplatsen.

Jag skriver säkert när jag kommer hem, för Malins skull! :D

Farväl

Söndag

Jaha, då var det redan söndag igen. Söndagar är nästintill alltid tråkiga, på denna dagen får man göra de där jobbigt tråkiga uppgifterna som man har skjutit upp hela veckan, som att städa sitt rum och plocka in tvätten. Jag har "städat" mitt rum länge nu idag. Visst, jag kanske inte är den mest effektivaste och snabbaste precis. Har ju datorn i rummet som bara ropar och och riktigt drar en till sig. Inte så lätt alltid. Sen var det ju handboll på tvn också som drog iväg mig ibland. Sen kom jag och Fia fram till att jag ska stämma kommunen istället och byta namn till Victoria Beckham eller Kiki Danielsson, haha. Nej, ni bör inte fråga ;)

I fredags bar det av till Eva på förfest och sedan vidare till Skövde för studentfest på vatra/bogrens. Yes, inom en timme inne på vatra hade jag tappat bort min fina Ipod (som jag råkat ta med mig, som jag la i min jeansficka för att där skulle jag INTE bli av med den). Som tur är finns det ärliga och snälla människor som lämnar in den i baren när de ser att den ligger och skriker efter sin ägare på golvet! Så jag blev väldigt lättad när de hade den!
Sen bar det hem till Steven som hade efterfest. Vid halv 5 gick Jonas och jag hem från Steven. Det var en bra kväll, efterfesten var riktigt rolig :D

På lördagen vakna jag 12,20 och då satt Jonas redan på toa. Vi spela Guitarr hero och satt vid datorn. Sen kom Fia hem så satt vi och tjötta, sen fick jag äntligen mat, åt inte förens 5 ungefär. Vid 23 kom Karl med sin gitarr så spela vi guitarr hero med två gitarrer. Det var mycket roligare än att spela med en. Sen åkte jag hem med 2,15 bussen.

Och idag gick jag upp vid 12. Lyssnade på en klagande Tove för att Oscar bara sov och sov. Sen blev det "frukost"(kl var 14,30) och film.
Det var min helg det.


Imorgon är det måndag och praktik. Usch, sista dagarna med ungarna i 2:an. Har verkligen trivts där. Men nästa veckan efter bär det av till Möllan (småbarnsdagis) och det är nog inte fy skam det heller!
Men jag har nog bestämt mig att det blir en lågstadielärare av mig. Känns gött för jag är ganska säker på det nu. Visst, socionomprogrammet är jävligt mycket bredare och man kan bli väldigt mycket utav det. Men tror att jag skulle uppskatta läraryrket mer. Fast innan högskolan väntar ett år ledigt. Eller ett år med jobb rättare sagt.


Nu är det dags för matlagning och dukning. Pappa har ropat sen jag började skriva ungefär.
Tack och hej!

Livet är en fest

Jag sitter och funderar på om man kan hitta på lite olika uppmaningar till tumble-spelet (det där med klosar), men jag kom på att jag kunde ju skriva här och be er lämna någon kul uppgift! Så det tycker jag att ni ska göra!
Jag har bestämt att det iaf ska vara lite mer ringa, för det var roligt. Sen lite mindra kramar/pussar.

Hmm, blir eventuellt studentfest imorgon. Jag har inte riktigt bestämt om jag ska följa med. Det blir säkert skit kul om jag följer med. Men samtidigt är jag extremt trött och känner för en lugn kväll. Om det inte blir studentfest så ska jag till Jonas och Fia.

Jaja, nu är det många som har skaffat blogg. Alltid kul att läsa om man inte gör något annat :)

Usch, är otroligt trött idag. Har nästintill legat i sängen hela dagen sen jag kom hem från skolan. Jag måste se till att lägga mig tidigare. Men jag är ju nästan lika trött när jag vaknar som jag var när jag la mig (om inte ännu tröttare), vet inte om att jag drömmer hur mycket som helst. Igår natt drömde jag bland annat om att jag hade bensinkrig (WTF!? hur vanligt är det?)
Och i natt drömde jag att gatan brevid hade protest och uppror mot min familj så man ser från vårat hus en massa banderoller och sen hade det även två flygande läktare(Kanske kommer på marknaden snart??) När jag ser att de börjar gå med alla banderoller så börjar jag springa till garaget och lägger mig uppe på ett skåp mellan en jäkla massa madrasser för att de inte ska hitta mig. Men sen när jag ligger där så kommer jag på att jag måste till mitt rum för att gömma mina brända filmer. Så jag går till mitt rum men allt folk står utanför så att jag börjar krypa och sen gömmer jag filmerna.
Sen lite senare så drömde jag att jag var vid något hus som var uppe i ett träd. Sen gräver jag upp någon från min familj (mamma om jag inte minns fel?) för att människorna som hade uppror mot oss hade grävt ner mamma. Så när jag gräver upp mamma så släppts någon tants ande ur graven. Sen kommer det en bil med en man i och det var tydligen tantens son. Så han lova att inte säga något till de som gjort uppror mot vår familj.
hahaha, helt puckade drömmar med andra ord! Skulle vara kul att drömtyda sina drömmar. Skulle väl komma fram till jätte otäcka säker. haha

Kollade på familjen är värre idag, den var faktiskt ganska rolig :)



Over and out!

En bra dag :)

Åhh jag är så glad!! Var hos läkaren idag och det var bra! Jag hade äntligen normal rörelse i nacken! Så han behövde inte knäcka nått och inget återbesök uppskrivet. Men om det fall tillbaka skulle jag ringa direkt. Sen har jag även fått rörelser som jag ska göra dagligen. Men så gött att det fixat till sig!

Idag har jag även fått besked att jag kan vara på Möllan andra perioden av praktiken. Så nu blir det mini-kids i 8 veckor. Fast måste ju jobba tre dagar antingen på sportlovet eller påsklovet. Tänkte att jag ska försöka göra de dagarna på sportlovet, så jag kan vara med vännerna så mycket som möjligt på lovet innan jag åker. Längtar verkligen bort från allt grått här. Regnar ju bara hela tiden!

Mina sysslor som jag skrev upp att göra har jag faktiskt gjort. Inte riktigt alla men de absolut viktigaste(tar in listan igen för att visa:
praktiken
ringa om kontaktpersonböset

ringa min nästa praktikplats
ringa till laserdomet för att fråga hur många man kan vara totalt
(okej, jag ringde inte. Men det finns en hemsida som det står på, Tove informera mig. Man kunde vara max 16 personer)
ringa biblioteket om att jag vill låna om min bok
börja me
d projektarbetet ( Kan inte riktigt säga att jag gjorde det, börja läsa igenom det jag skrivit hittills. Men sluta och börja göra något annat efter halva. haha
måla det gula på tavlan

Vad har hänt idag då? Jag har ju varit på praktiken och hos läkaren. Men jag har även lagat mat idag! Champinjonsoppa, mumma. Men fan va mättande de är, hehe. Och den blev mycket bättre idag än när jag och Tove gjorde den första gången. Men övning ger färdighet som man brukar säga. Innan jag leka kock så var jag i affären och ringde praktikplatsen. Och nu så skriver jag här, utan att någon påminner mig att jag ska skriva någongång! Jag har varit förjävla duktig idag!!


Ska nog börja läsa en av mina nya böcker idag också. Tror att jag inte orkar läsa klart "Cathys bok" den som jag låna av Linda. Den är inget rolig. Jag gillar att skratta när jag läser. "Underbar och älskad av alla" var rolig. Rekommenderas!
Det svåraste är bara att välja bland de nya, fick ju en hel del nya i julklapp.

Måste säga att min förra rubrik drog många läsare! haha

Men nu orkar jag inte skriva längre.
Hej

Ska vi skaffa barn?

Ja! nu var det dags för ett till inlägg.
Jag har inget att göra och Fia sa att jag skulle göra ett! Så som "svägerska" är jag snäll som lyder henne!

Helgen som gått känns det som om jag inte gjort något. Även om jag har skrivit på ett avtal med kommunen, kollat på x antal filmer, hälsat på Hanna i hennes nya lägenhet (onej, jag är inte alls sugen på att flytta hemifrån, suck, känns som alla flyttar hemifrån nu), varit på bio för att efter gå till kebabhouse och sitta och prata där i flera timmar (föresten så vet jag och Oscar vad som finns innanför den bortersta personaldörren, HA!), jag har även plockat undan alla mina julsaker och hjälp pappa med att ställa upp alla kartonger på vinden. Helt utan att det kosta några större skador, visserligen blev mitt ansikte mossad av en kartong när jag skulle upp för stegen men det är en annan historia ^^

Vi har även bestämt vilket hotell det blir i Thailand. Trådlöst nätverk! Gött. Bara en bärbar dator som fattas. Men det fixar sig alltid på något sätt. Har planer så att det ska fixa sig :P

Laserdome, någongång vid vecka 7. Hoppas vi blir ett gäng bara. Skulle vara kul om de flesta kom hem från alla högskolor!!! Oja, detta är en uppmaning! :P

Imorgon är det redan måndag igen. Åter en dag med saker att göra som jag bara skjuter på hela tiden! Jag är nog världsbäst på att skjuta upp saker!
Imorgon är det iaf  tänkt att jag ska:
praktiken
ringa om kontaktpersonböset
ringa min nästa praktikplats
ringa till laserdomet för att fråga hur många man kan vara totalt
ringa biblioteket om att jag vill låna om min bok (om det inte går får jag åka till tibro för att lämna in den)
börja med projektarbetet
måla det gula på tavlan

Och nu är det några saker som jag glömt skriva också :S

Men nu ska jag kila iväg.


Det här var en dålig rubrik.


Oxen (21/4-21/5)

"Årets tema: Stabilitet
Det här året snickrar du på din trygghet, både den materiella och känslomässiga. Finns det lösa trådar någonstans knyter du ihop dem hårt, eller sparkar ut dem för gott!

Kärlek: Det ser kanske romantiskt värre ut kring ditt tecken, men under ytan är du snarare en slug förhandlare än en förälskad tok. Du vet hur du ska få din vilja fram.


Pengar: Du har tumme med Jupiter och pengarna flyter in regelbundet. Spel och investeringar lönar sig dock bäst under våren.


Se upp för: Att slarva med hälsan." Från expressen



YES!! Så blir mitt 2008 verkar som att det blir otroligt bra år. Och det stämmer ungefär lika mycket som att snögubbar inte smälter när det är sommar på vissa punkter.


"Det här året snickrar du på din trygghet..."
Jag skulle behöva jobba på min trygghet och det skulle vara skitbra om jag gjorde. Upp till bevis om det kommer att hända.


"Det ser kanske romantiskt värre ut kring ditt tecken..."
Är det bra eller dåligt? Hmm, kan ju knappast bli värre än det är nu iaf, eftersom det inte finns något.


"...under ytan är du snarare en slug förhandlare än en förälskad tok"
haha, är det någon mer än jag som tycker att jag har mycket att se fram emot? "Nää, men i år kommer jag inte vara ett dugg förälskad men om man ska se från den ljusa sidan är jag en bra förhandlare så jag kommer få hur och vad jag vill ha, det bygger faktiskt upp det negativa." Det låter verkligen som jag va?


"Du vet hur du ska få din vilja fram"
Ja jo, det vet jag väl.


"...pengarna flyter in regelbundet."
Yeah right, har studiebidrag att leva på det första halvåret, sen är det dags för studenten. Ett sabbatsår på det, då lever verkligen ekonomin. Mina fickor kommer att vara fulla av pengar. "oj, tappa jag en femhundralapp? Äsch, den kan ligga kvar, jag orkar inte böja mig ner och plocka upp den"


Äsch, det viktigaste är ju att vara positiv!



Jag firade det nya året med vänner :)

Jag åt middag hos Jonas och Fia. Pettersson, Asp, Teresia och Persson var där också. Sen kom Tove, Oscar, Linda, Hanna. Och även efter en stund kom Karl, Christian och Steven med några andra. Sluta med att vi var ungefär 15-20st i Jonas och Fias lilla krypin. Blev riktigt varmt efter ett tag där inne. Vid tolvslaget gick vi ner till torget. Vi gick till Stevens studentkorridor. Och efter det till Jonas och Fia igen. Gick och la oss vid halv 5.


Idag vakna jag vid 12,20. Jag, Asp, Jonas och Fia har kollat på film och käkat pizza. Blev lite Wii spelande också.


Men nyåret har varit bra än så länge iaf.

Nu är det 6 dagar kvar till skolan börjar igen.

Kommer inte ta på mig någon mer dag/kväll att jobba. Utan jag ska se till att börja arbeta med mitt projektarbete!! Ska även rita klart konturerna till min tavla med blyerts. Ska åka till Varnhem med mormor och morfar för att köpa färg till tavlan och efter det blir det väl att börja måla den.


Nu får ni va nöjda med inlägget ;)


Gott nytt år på er!


RSS 2.0