Torsdag - "Du ÄR inget problem men du HAR ett" (Walle, inlåst)

Nu är det torsdag. Idag har jag inte gjort så mycket, skulle fixat min inämningsuppgift men gick väl sådär faktiskt, gick väldigt segt gjorde inte så mycket, så jag får sitta i helgen tänkte jag. Den ska vara klar på onsdag så är allt några dagar kvar. Men skulle varit skönt att ha det gjort. Men det är en dag imorgon också. Men då ska det vara grupparbete så tror inte att jag kommer hinna faktikst, men får sitta i helgen. Men idag har jag tränat lite och sedan pluggat lite också. Jag har även varit och handlar med Jonas och Fia. Mycket trevligt måste jag säga. Sedan satt vi kvar i bilen utanför mormor och morfars hus och prata lite. Mamma ringde när vi satt där ute:
M: "Hej, det är mamma. hur mår du?"
Jag: "Jo det är bara bra."
M: "Vad gör du då?"
J: "Jag sitter i bilen utanför mormor och morfars hus"
M: "Va? Sitter du i bilen??"
J: "Ja, med Jonas och Fia alltså"
...
M. "Jaha okej. Men ring när du kommit in"

Så snacka jag lite skit med mamma när jag väl hade kommit in och sen var det dags för att fixa mat, jag hade bestämt för att göra hemmagjorde köttbullar, potatis och brunsås. Jag har adrig själv gjort köttbullar, så jag hoppades på att det skulle gå bra. Och om det gick bra.. Det blev helt underbart goda :) Namn namn!

Jag köpte sorbet glass på coop idag som jag tänkte lyxa till det med också, hoppas på att det är lika gott som maten :) Annars har veckan i mormor och morfars hus gått alldeles perfekt, det har varit tyst och lugnt, nära till skolan. Det är så lätt att hålla ordning här eftersom man är själv här, men jag ska inte klaga har det allt riktigt bra hemma också :P Mamma tycker dock att det "nästan äckligt tyst" och det kan jag förstå eftersom jag alltid spelar musik eller pratar. Jag är i princip aldrig tyst med andra ord. Och sedan när det plötsligt blir tyst det känns konstigt.

Nä nu blir det sorbet. Hej!

Måndag - plugg

Ja, nu är det rubriken som gäller, plugg plugg. Men tror ni det går bra? Jag sitter i biblioteket och skriver ett blogginlägg, kanske kunde gå bättre, men under tiden jag läste så fick jag en tanke att det har hänt mig precis. Eller rättare sagt att jag har gjort precis detta mot Oscar! Och det är inte roligt för honom och det blir inte heller roligt för mig. Det handlar om något fint som har rubriken "självuppfyllande profetia" i min kurslitteraturbok (Nilsson 2005) som handlar om att man skapar en negativ förvänting om en person, som man inte känner, som är felaktig. Och därav agerar man utifrån denna förväntan. Den andra personen märker detta och agerar på samma sätt. Och då tänker man "jag hade rätt, personen var otrevlig". Det blir en ond cirkel utav det.

Jag vet att jag har en felaktig bild av Oscar eftersom han egentligen är snäll och rolig. Och likaså jag. MEN det har blivit fel, så fel. Oscar tror att jag hatar honom men så är inte fallet! Och nu ska jag ändra mitt beteende för Oscars skull men även för Tove. Jag ska klara detta, det är ett sent nyårslöfte! Visste det kommer bli svårt eftersom det inte är lätt att andra ett åsikt men jag ska göra mitt bästa. Skåda min förändring!

torsdag- känns som fredag hela dagen

Herregud vad tiden går fort. Nu har det gått över en vecka sedan förra avsnittet, eller inlägget menar jag :P
Jag kollar på singing bee celeb, "haha" är det ända jag säger/skriver.

HAHAHA, reklam från scan, måste vara trött. Tänk att pingis och pålägg.

Jag anmälde mig föresten på ett internationellt projekt i skolan. Det var fem platser och vi var elva stycken som ville följa med. De avgjordes genom lottning. Jag blev SISTA RESERV, och folk säger att jag brukar ha tur i lottning och tävlingar. Släng er i väggen! Bli släppad efter bilen! Vad fel ni hade! Men se upp ni som blivit antagna, jag ser er just som objekt som ska förgöras. Åtala min inte för hot, jag är inte seriös. (Eller?)

Imorgon blir det praktik och sen blir det hem till Tove för Idol-spel-mat-dryck kväll. Blir nog awsome :)

Oj glömde bort att jag skrev detta, lägger upp det nu, två timmar senare....

Ondag - ljus

Nu var det längesen jag skrev ett inlägg. Nu är det dags! Det har varit fullt upp de närmaste dagarna för min del, det var en större inlämning idag så har skrivit och skrivit på det där för fullt. Och har även haft muntlig redovisning idag, dock bara i tvärgrupp på 7 personer, men redovisningar är inget jag är större fan av. Men det gick bra, jag blev godkänd :) Nu är det bara att vänta på att få se om man får komplettering eller om man klarar sig. Får se hur det kommer att gå ;P Jag var redigt nervös imorse när jag skulle åka in till Skövde, när jag åt frukost läste jag mitt horoskop även fast jag visste att jag inte ska göra sånt. Det stod att jag var stessad och orolig, men om jag andades med magen skulle jag lugna mig. Och gissa vem som satt och djupandades innan? Jora det var jag...

Nu sitter jag i mormor och morfar soffa. Ska sova här tills på fredag eftersom jag ska befinna mig tidigt i Skövde båda dagarna, så orkar inte åka hem :P Plus att det är mysigt här,  var längesen jag sov över hos dom :) SOVALKOVEN HERE I COME! (80 säng och en gammal klädkammare så där inte kan man inte ha party!

I natt fick jag ett sms från Tove: "Hej heto. Nu är jag ganska onykter. Har en man som raggar på mig hela tiden. Haha. Har sjukt kul. Vi borde göra detta med gänget någon gång. Nu skall jag lämna min telefon i hytten igen. Puss min älskling!" Underbart sms! haha. Jag vill också åka på kryssning, NU tack! Fast helst av allt skulle jag vilja ta mormor och morfars resa till Thailand i två månader! Vore inte helt fel att åka bort i detta hemska väder, för roligt är det inte att behöva skrapa bilen och frysa så fort man går ut. Nej tacka vet jag semester, åh du ljuva semester, dig lär jag inte se på länge.. tyvärr.

Nu avslutar, en nöjd Emelie som är nöjd över sin nya frisyr, detta inlägg :)

Söndag - morgon

Då var det söndag. Det var kalasdax här igår för pappa, Jonas och mormor. Trevligt, var fullt hus. 9 st som sov över. Mycket gottigt som det bjöds på. Ett parti TP, labyrint blev det kört. Jag vann TP matchen! Yeeeeah! Imorse ringde det i telefonen 07.05 vi hann inte svara. Men jag hade vaknat till men somna direkt och drömde att det var jobbet som ville prata med mamma för det hade brutit ut svininfluensa på jobbet, mamma blev skitarg för och röt till med "DOM HAR JU FÖRHELVETE ETT 12-STEGSPROGRAM!!!". Och imorse när jag vakna till blev jag nyfiken:
J(jag): Var det svininfluensa på jobbet?
M (mamma): Jag vet inte..
J: Prata du inte med dom?
M: Nej
J: Vägra du?
M: Jag pratar inte med dom kl 7 på söndagsmorgonen.

Då skulle jag testa min lycka hos pappa:

J: Ringde det imorse?
P: Ja
J: Vem var det som hade svininfluensa?
P: Öhh, det vet inte jag heller
J: Men prata du inte med dom?
P: Jag vet inte vem som ringde, det var okänd
J: Men du svara ju och kom in hit med telefonen
P: Ehhh, neeej. Jag hann inte svara
J: Men va fan gjorde du här inne då?
P: Jag var aldrig här inne

Sen kom vi fram till att jag hade drömt.. haha. Det var iaf från jobbet för det hade ringt på min mobil också, men eftersom den låg i mitt rum (där syrran och hennes assistent låg) och jag låg i pappas säng brevid mamma. Och pappa hade hört att det ringde med då halvlåg syrran i sängen och trodde att tessan höll på med nått. Och syrran trodde att det var hennes assistens som höll på. Så där låg min mobil och ringde, haha, jag säger då det :P



Imorgon är det dags för VFU! Spännande, hoppas det kommer gå bra :)

Tävling



Är med på en tävling där man kan vinna naturtvål. Spana in tävlingen du också!

Torsdag

Planeringen har gått käpprätt åt helvete! Så länge höll det!
Dags att ta tag i det på nytt! Har jobbat idag faktiskt :) Ganska skönt, behövde detta!

Ligger just nu i sängen och bloggar, har dock bara 8% kvar på batteriet på dator, likaså på mitt batteri. Ska snart sova efter jag sett vilka som gått vidare på idol. Imorgon blir det föreläsning :P Imorgon kväll blir det eventuellt pokerkväll eller iaf nått bus med bröderna bus (Siderud). Lördag-söndag kommer syrran med assistent hem, mormor och morfar kommer också samt jonas och eventuellt fia. Blir att fira jonas, pappa och mormor :) Mysigt med hela familjen :) hihi.


Dags att bege sig, play it cool.

RSS 2.0