söndag - sms

"Sydsvenskan har i ett reportage urskilt fyra olika typer av meddelanden:

  1. Det personliga messet
    Detta är den vanliga typen av egenhändligt skrivet meddelande till en vän eller bekant. Man skickar en hälsning, en fråga eller liknande. Det används som när man skickar vykort, mejl eller ringer ett samtal.
  2. Snuttigullmesset
    Används mellan pojk- och flickvänner, makar och par som dejtar. Är också ett personligt skrivet meddelande. Har ofta karaktär av en komplimang eller kärleksbekräftelse. Varning! Kan vara beroendeframkallande.
  3. Skämtmeddelandet
    Kan vara både i bild- eller textform. Bilder är ibland egenhändligt konstruerade med hjälp av tecken och symboler i telefonen men oftast nedladdade från nätet. Syftet är att driva med mottagaren. Meddelandet ska ha en knorr på slutet och skämtet är inte sällan av sexuell karaktär.
  4. Servicemeddelandet
    Ett sms som skickas till dig som en tjänst från ett företag, till exempel för att du ska veta att du har ett nytt meddelande på din telefonsvarare därhemma. En typ är uppdateringsmessen, som ger dig de senaste nyheterna från din favoritdokusåpa eller vad du nu kan tänkas behöva veta omedelbart." (Jan Einarsson, 2009)

Ointressant?? I know. Skönt nog har jag snart pluggat klart för idag. Har jag bestämt nu.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0